website-cover-high-quality-4

БЯЛ ЛИСТ – сетивно преживяване и парти

Каним те на терасата на ТОПЛОЦЕНТРАЛА в Южен парк II, за да отпразнуваме женската сила и силата на изкуството да пробужда. Да! Да пробужда сетивата, телата, чувствата и емпатията към себе си и към другите. Да пропуква броните и маските, с които ежедневно преминаваме през света и да отвори БЯЛ ЛИСТ пред съзнанието да твори и пресътворява всеки миг наново.

/ВХОД СВОБОДЕН/

Ето какво сме ти приготвили:

– Сетивно пътуване в парка – затвори очи и се довери на една от Жените Survivors, която ще бъде твоят водач в това пътуване отвъд думите. Ще бъде кратко, но бързо ще попаднеш в зона на безвремие и ще откриеш цяло ново измерение на света вътре и вън от теб.

– Имерсивно преживяване за събуждане на въображението и обонянието ти

– Представяне на Пътеводител за свързване със себе си – за първи път ще можете да изтеглите онлайн наръчника с ежедневни творчески практики

– Първо докосване до инсталацията РОЗОВ ОБЛАК на Рада Якова за видимата и невидимата сила на жените

– Рисуване на портрети от Рада Якова с аудио пътешествие БЯЛ ЛИСТ

– И разбира се – музика и танци за директна връзка с телата и празнуване на радостта от движението. Поканили сме два творчески DJ тандема и специален гост:

Dancing Angel & Olaija от култувите GLOBAL VISION CIRCLE – ветерани в сферата на world beat музиката у нас, които ще ви поведат на звуково пътешествие из цялото земно кълбо с танцувална вибрация от Африка, Бразилия, Индия и Карибите;

Звуковите магьосници Elve&Fille, които се вдъхновяват от многообразието в съвременната електронна музика, мощния и дълбок звук като в своите сетове вещерски смесват dark disco, dark electro, breakbeat, synthwave, atmospheric beat, melodic techno и cold wave.

A специален гост ще ни е Рейчъл Роу, която ще ни подари доза лято от новия си албум “Лилия”!

Ела, за да отпразнуваме началото на тримесечна серия пробуждащи събития в рамките на Sofia Summer Fest, както и първо докосване до арт инсталацията Розов Облак за видимата и невидимата сила на жените.

БЯЛ ЛИСТ е покана за навлизане в неизвестното, за потапяне в чистото и бялото, за пристъпване в тихото и празно пространство на пълния потенциал, където можем да пренапишем своята история наново и да изградим нови връзки сами със себе си и помежду си.

БЯЛ ЛИСТ е покана за отваряне на нова страница и припомняне на силата ни като творци на собствената ни реалност. Да я празнуваме!

БЯЛ ЛИСТ е общо творение между Театър на сетивата София и фондация Emprove, които през май и юни създадоха серия от творчески обучения – ритрийти за Жените Сървайвърс, които имаха възможност да черпят вдъхновение, сили и практики за притихване и творчество от методите на сетивния, танцовия и документалния театър. Като резултат от тези творчески срещи се роди „Пътеводител за свързване със себе си“ – онлайн наръчник с практични инструменти от света на изкуството, които служат за промяна на гледната точка и за насърчаване на творческия подход в ежедневието ни. Очаквайте също и кулминацията на проекта БЯЛ ЛИСТ под формата на имерсивен, движенчески пърформанс с участието на Жените Survivors през есента.

Кои са жените сървайвърс?

Първата по рода си българска общност, създадена от жени, успели да се освободят от емоционално или физическо насилие, за жени, поели към промяна и нов живот.

Какво е проектът БЯЛ ЛИСТ?

Многопластов и интердисциплинарен проект на „Театър на сетивата София“ и фондация Emprove, който включва различни етапи и дейности за използване на изкуството като терапевтичен метод и инструмент за себеизследване, овластяване, творческо изразяване и грижа за себе си.

Какво е Розов облак?

Внушителен метален обект с нежни нюанси, който съчетава в себе си солидност и мекота. Фондация Emprove припознава в концепцията му тихата, деликатна сила на жените. Силата, която дава вятър в платната, обединява и закриля. Онова, което ни движи напред, въпреки всичко. Той е олицетворение и на подкрепата в обществото, както и умението да заставаме едни зад други в бурите на живота.

Инсталацията припомня, че над нас винаги бди по един Розов облак, който крие неподозирана способност. Той е онази скрита мощ, която обединява жените, носейки им чувство за подкрепа и защита.

За фондация Emprove

Мисията на Emprove е да повиши осъзнатостта към най-ранните прояви на насилие във взаимоотношенията, да променя обществените нагласи, както и да подкрепя жени и момичета, преживели насилие. Дейността на фондацията включва публични кампании за ранна превенция и осведоменост, безплатна психологическа и юридическа подкрепа към жени, преживели насилие, коучинг, събития, обучения, групови терапевтични сесии, арт инициативи, както и изграждането на общността #ЖенитeSurvivors, които оттук насетне подкрепят други жени по пътя им към промяна и нов живот.

Може и да не идвате облечени в бяло, но задължително отворете БЯЛ ЛИСТ в съзнанието си тази вечер и се оставете да преживеете нещо ново. Защото животът е театър и ние избираме ролите, в които да участваме.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по програма ВРЧКО и на Столична община – Столична програма „Култура“.

Благодарности на РЦСИ ТОПЛОЦЕНТРАЛА за домакинството на първото публично събитие по проекта – БЯЛ ЛИСТ – ПРАЗНУВАНЕ!

« 2 of 3 »