Епизод 3 а сайт

Градски утопии – епизод 3

За нас проектът „Градски утопии“ беше и все още е скок в напълно НЕИЗВЕСТНОТО. Ситуацията ни напомня тази на композитор, който е да започнал да пише опера, преди операта да съществува изобщо като жанр. Така формата и структурата на произведението се раждат в самия процес на създаването му – ария след ария, сцена след сцена, епизод след епизод.

ЕПИЗОД 1 от серията „Градски утопии“ беше пилотен и програмен, като зададе посоката и определи модела на това, което предстои – спектакъл, случващ се на територията на целия град, състоящ се от много различни портали-епизоди, свързани помежду си от обща концепция и мобилна апликация, която предстои да бъде създадена. ЕПИЗОД 2 дефинира стила и въведе пътуващите в историята за… не, няма да издаваме за кого, а директно ще скочим към следващия епизод, който приготвяме за края на октомври.

ЕПИЗОД 3 е резултат от изследователската арт резиденция „Лабиринтопия“,  в която участваха артисти от „Театър на сетивта София“ и група от интердисциплинарни изследователи, студенти и дебютиращи артисти. Процесът на творческите изследванията, съчетаващ методите на сетивния театър и психогеографията, се разгърна в рамките на три месеца като ни изненада с неочаквани срещи, концепции и решения. Такъв се получи и ЕПИЗОД 3 – неочакван, различен от предходните, но най-добре е да го преживеете лично на 27 октомври 2022.

Оттук нататък епизодите ще продължат като елементи от  „ЛАБИРИНТОПИЯ – мрежа за нови градски утопии“, която се очертава като един от водещите ни проекти през следващите години, координиран и менажиран от „Център за нови градски утопии“ (ЦНГУ). След разгръщането и вграждането в реалния живот на Института за изследване на Тишината и на Агенцията за вълшебни преживявания, ЦНГУ звучи като естествен следващ ход, нали?

И така, запазете си вечерта на 27 октомври (четвъртък от 19 до 21ч.) и поемете с нас на едно неочаквано и потапящо преживяване –пътуване във фините измерения на града и неговите нови герои. „Градски утопии“ епизод 3 ще се случи на открито в градска среда, отвъд думите и по таен маршрут.

Местата са ограничени, повече от всякога, а инструкции за мястото на среща, ще получат само записалите се.

Билети: 60 лв, с предварителна резервация ТУК.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд  „Култура“ по Едногодишен грант `21.