2U-NEXT-big

Градски утопии – мрежа от вълшебни преживявания – ЗИМА 2021

След спектаклите случващи се на необичайни градски локации (бизнес сградата ВЕРТИГО, водната кула в Лозенец, дълбоките подземия на НДК, България мол, скритата гора в близост до центъра на София, новопостроената ИНТЕРПРЕД Бояна, стари фабрики и други), и след създаването и развиването на сетивните градски пътувания, екипът на „Театър на сетивата София“ излезе в позиция да събере най-ценното от всичко откритото досега и да го надгради до мащаба на целия град. Моментът настъпи!

Става дума за серия от необикновени, поетични, сюрреалистични, интерактивни преживявания-ЕПИЗОДИ, вдъхновени от методите на сетивния театър-лабиринт и практиката „сетивните градски пътувания“. Говорим буквално за създаването на паралелна реалност, на една вълшебна, приказно сюрреална и очарователно тайнствена София на неочаквани, съкровени срещи и портали, отварящи се към различни измерения на времето – минало, настояще и бъдеще, както и към вероятни, възможни и невъзможни, близки и далечни светове.

Премиерите на дългоочаквания проект „Градски утопии“ бяха в края на май и юни, като  публиката премина през два различни сетивни пъфроманса – епизод 1 и епизод 2 от серията.

В разгърнат вид и дългосрочен план проектът ще се превърне в платформа за имерсивни градски пърформанси, свързваща необичайни места, герои и преживявания, разпростираща се на територията на целия град, обединени от усещането за магия във въздуха, творческа свобода, както и от едно мобилно приложение.  Това не е сюжет за фантастичен разказ, а следващата стъпка в еволюцията на „Театъра на сетивата София“.

Представете си града, който добре познавате, осветен от възможността да крие в себе си един нов, смайващ свят, подобен на сюрреалистичен филм или театър, или и двете заедно – филмтеатър, но случващ се в реално време, и най-важното такъв, в който можете да се включите лично като участник (първоначално) или като герой (на по-следващ етап).

И така, каним ви да преживеете първите два епизода от серията „Градски утопии“, които ще поставят началото на този необичаен „квантов“ лабиринт. Наричаме го „квантов“, тъй като отделните пърформанси и сцени в него не се случват на територията на една сграда, както досега, а са разпръснати из различни локации, като пътуването между тях се превръща в интегрална част от преживяването.

Ако сте готови да се превърнете в колекционер на преживявания, свързани от общ, нелинеарен наратив, очертаващ контурите на един магичен и поетичен свят, втъкан в самата тъкан на заобикалящата ни реалност, започнете с Епизод 1 и Епизод 2.  To be continued…

>>>> КОГА:  16 ДЕКЕМВРИ – Епизод 1                                                                                         

Билети се закупуват ПРЕДВАРИТЕЛНО ТУК.

Местата са ограничени!!!

През спектакъла се преминава на малки групи по 6 души в следните времеви слотове: 18:00, 18:30, 19:00, 19:30 и 20:00 ч.

Продължителност: 120 мин.

ЦЕНА на билета: 60 лв.

КЪДЕ: тайни локации, а мястото на среща ще бъде изпратено по имейл само на записалите се за участие.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата.