14713744_883061078462417_4809136309580383429_n

Конкурс за интуитивни музиканти-тишинавти

 

Конкурс за интуитивни музиканти-тишинавти

„Институт за изследване на тишината” и „Театър на сетивата София” обявяват конкурс зa интуитивни (live trance) музиканти, които да вземат участие в следващия изследователски спектакъл на Института „Сън в съня”.

„Сън в съня” е интерактивен концерт съчетаващ методите на спонтанната (live trancе) музика с тези на театъра на сетивния Лабиринт. Експерименталният проект е следваща стъпка в тази посока след „Пеперуда в камбана” осъществен в края на 2015 г.

Изисквания към кандидатите: да могат да създават спонтанна (live trance) музика – интегрална част от един мистичен и магичен спектакъл като използват инструменти, които не владеят, а също така да могат ествствено да пребивават продължително време в пространството ОТВЪД ДУМИТЕ.

Периодът за подготовка и случване на събитието е от 25 октомври до декември 2016 като е необходимо участниците да се включат в него ИЗЦЯЛО.

За да кандидатствате, изпратете кратка автобиография и мотивационно писмо на адрес: info@sensorytheatresofia.com в срок до 25 октомври 2016.

Като проект на Института за изследване на тишината и Театъра на сетивата София „Сън в съня” е разположен в пространството ОТВЪД ДУМИТЕ т.е. това е спектакъл създаден от артисти-тишинавти за публика от тишинавти. Затова той предизвиква и изследва гранични състояния на съзнанието като използва нетипични за класическия театър средства .Подобно на „Пеперуда в камбана” спектакълът ще се осъществи в бизнес сградата Вертиго на бул. България 109, използвана като база на Театъра на сетивата София през последните години.

Повече за формата на проекта вижте на “Пеперуда в камбана”.