Корабът-на-Ной-2022-сайт

Корабът на Ной – сетивен спектакъл в Бургас

Наближава ли нов голям Потоп? Ще успее ли този път светът да премине над бездната на саморазрушението? Ако не, какво може и си струва да бъде спасено и пренесено ОТВЪД? Това са част от въпросите, които новият спектакъл на Театър на сетивата София – „Корабът на Ной“, поставя.

Осъществен в сградата на Пристанищния конгресен център в Бургас като част от фестивала ВОДА, „Корабът на Ной“ задава начало и посока на едно пътуване, което ще продължи НЕОпределено време, защото е пътуване в неизвестното. То е преход между два свята – от света, който безвъзвратно си отива, към света, който необратимо наближава, но все още не е дошъл. Това е пътуване на вярата, предхождано от период на преоценка, преосмисляне и отсяване на зърното от плявата.

Ситуацията в момента напомня както за времената преди големия Потоп, така и за времето предхождащо Великите географски открития, когато пространството зад линията на хоризонта е било изпълнено с НЕОбятни възможности – от край на света, до нови континенти, острови или безкрайна пустота.

„Корабът на Ной“ е спектакъл, който задава НЕОтложни въпроси: Какъв е светът на бъдещето, в който бихме искали да живеем – ние и нашите потомци? Какви да бъдат неговите технологии, изкуства, взаимотношения, ценности?

Като се опиваме да разширим мислимото и представимото, и доверявайки се на вездесъщата ИНТУИЦИЯ тръгваме на път. ЗаЕДНО с бъдещата си публика и заЕДНО с нашите приятели и домакини от фестивала ВОДА и Конгресния център на пристанището в Бургас – какво по подходящо място от това за отплаване!

Пожелайте ни попътен вятър и знайте, че на борда ни има място и за вас. Носим бял гълъб, вдъхновение за откривателство и намерение за успешно пристигане, някога напред във времето…или?

КОГА: 1, 2 и 3 ОКТОМВРИ 2022

КЪДЕ: Конгресен център на Пристанище Бургас

БИЛЕТИ: 40 лв. от каса Часовника – Бургас

“Корабът на Ной” е интерактивен спектакъл от вида “театър на сетивния лабиринт”, през който публиката преминава индивидуално и лично си взаимодейства с артистите. Ето защо е необходимо ПРЕДВАРИТЕЛНО да запазите билет с точен час за влизане във времевия диапазон между 19:00 и 21:30

Продължителност: 60 мин.

Спектакълът се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура” по програма “Едногодишен грант” 21