431195148_809056644582557_1562416102697278547_n

НЕОТОПИЯ – сетивен спектакъл-лабиринт – ПОСЛЕДНИ ДАТИ март 2024

Точно една година след премиерата на сетивния спектакъл НЕОТОПИЯ през февруари 2023 г. и след 27 успешни представления, които превърнаха над 800 души в НЕОнавти, иновативният авторски спектакъл ще се играе за ПОСЛЕДЕН ПЪТ на 30 и 31 март!

ВРАТИТЕ на този вълшебен свят се затварят завинаги, затова ако все още не сте го преживели или искате ваши приятели да преминат през него – запишете се за последните две дати ТУК.

НЕОТОПИЯ е напълно нова територия, отвоювана чрез интуицията и въображението от полето на абсолютната потенциалност.

НЕОТОПИЯ не е бяло петно на картата, а начало на карта, която не може да бъде разчетена чрез символите на познатата картография. Тя е КАРТА в КАРТАТА, чиято ориентация може да се постигне единствено чрез ИНТУИЦИЯТА. В този смисъл НЕОтопията израства от познатото като го разширява и разгръща до немислими измерения. НЕОТОПИЯТА е потенциално начало на цял нов свят.

Спектакълът „НЕОТОПИЯ“, случващ се в сградата на Университета по архитектура, строителство и геодезия,  изследва, колкото темата за емоционалната архитектура, толкова и темата за архитектурата на емоциите. Как се създава спектакъл-сграда, чиито основни градивни елементи са емоциите?

НЕОТОПИЯ e интерактивен, сетивен спектакъл, създаден по методите на театъра на сетивния лабиринт. Този интердисциплинарен проект умело комбинира елементи както от високите технологии, виртуалната реалност и звуковото проектиране, така и използва архетипни образи и древни ритуали, за да създаде едно цялостно преживяване отвъд време-пространството!

📅  КОГА: 30 и 31 МАРТ 2024 г. от 18:00 до 21:00 ч. – ПОСЛЕДНИ ДАТИ

📍 КЪДЕ: Университет по архитектура, строителство и геодезия на бул. Христо Смирненски 1 – в централното фоайе на новата сграда. Вижте карта ТУК.

БИЛЕТ: 100 лв. 

‼️ Резервация и закупени билети могат да бъдат отменяни и презаписвани за друга дата най-малко три дена преди първоначално резервираната дата! 

През спектакъла се преминава индивидуално, като е необходимо предварително запазване на час за влизане в лабиринта от ТУК.

Продъжителност: 90 мин.

!!! ПОДАРЪЧНИ ВАУЧЕРИ: Ако искате да подарите това уникално сетивно преживяване, можете да заявите ваучер чрез попълване на ФОРМУЛЯР.

Какво е театър на сетивата?

Театърът на сетивата представлява интерактивен и site specific спектакъл, който лично и директно потапя публиката в случващото се, превръща я в главен герой на артистичното взаимодействие и активира всичките й сетива. Театърът на сетивния лабиринт е съвременен творчески ритуал, съкровено преживяване и тайнство, случващи се колкото във външния свят, толкова и на екрана на собственото ви съзнание. Повече за метода, можете на прочетете ТУК.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Министерсво на културата и на Национален фонд “Култура” по програма ВРЧКО.

С партньорството на:

Университет по архитектура, строителство и геодезия

Elektrick.me