Island-of-Silenauts-2017

Островът на Тишинавтите – БЕГЛИКА 2017

„Театър на сетивата София“ и „Институт за изследване на Тишината“ представят:

„ОСТРОВЪТ НА ТИШИНАВТИТЕ “ – сетивно пространство-Лабиринт на БЕГЛИКА ФЕСТ 2017

Пристъпваме в пространството ОТВЪД ДУМИТЕ. Оставаме неподвижни за малко. Притихваме. Разгръщаме сетивата си в дълбочина. Свързваме се. Навлизаме във финото измерение. Островът бавно наближава. Плясъкът на веслата и повеите на вятъра вече са Музика. Всяка капка ясно отеква. Последни метри и…тишинавтите стъпват на брега. Островът ни приема във вечното си настояще. Тук и Сега.

Това е третата част на едно научно-поетично изследване, водещо към непознати кътчета от Острова, който се оказва колкото извън нас самите, толкова и вътре в нас. Тайнствено тяло, разположено на дъното на въздушния океан в средата на голямо водно огледало – Островът ни повика отново за следваща среща ….

„Островът на тишинавтите“ е сетивно пространство-Лабиринт, създадено от „Театър на сетиватa София“ като естествена част от Беглика фест 2017 – Пресътворение. Случващ се на големия остров в язовир „Голям Беглик“, спектакълът – изследване превръща зрителите в съучастници, в изследователи-тишинавти, проникващи под повърхността на познатата реалност в търсене на неочаквани съкровища, обвити в Тишина.

„Островът на тишинавтите“ ще бъде достъпен за посетителите на Беглика фест 2017 на 24, 25 и 26 август между 14 и 17 ч.

За разлика от предишните издания, тази година посещанието на Острова ще бъде с билети, които може да закупите предварително тук или на място в случай, че има свободни места.

ЦЕНА НА БИЛЕТ: 30 лв.

Спектакълът “Островът на тишинавтите” е достъпен за посетителите на Беглика фест 2017, а ако идвате само за Лабиринта можете да закупите еднодневен билет за Фестивала на http://beglika.org/beglika2017/bg/

« 1 of 2 »