Ostrovut-2021

Островът на Тишинавтите – фестивал за сетивни и имерсивни форми на театър – БЕГЛИКА 2021

И тази година към големия остров в язовир Голям Беглик в Родопите ще се отправят лодки, пълни с притихнала публика. За седми път „Островът на Тишинавтите“ ще се превърне в декор, но и в един от главните герои на спектакъл, случващ се изцяло ОТВЪД ДУМИТЕ. Всеки път напълно различен – разположен в различна част от острова, в различна фаза на Луната и различно време на денонощието, „Островът на тишинавтите” се превърна в път и начин за свързване с Природата и с нас самите… или иначе казано – с Космоса вътре и извън нас. Всъщност думите „космонавт” и „тишинавт” си приличат и това съвсем не е случайно!

Тази година настъпи моментът да притихнем още по-дълбоко,  да се потопим в дълбините на видимото, да се взрем в невидимите за невъоръженото око измерения, за да усетим присъствия отвъд границите на очите… Те са там! Горските духове. Очакват ни да ги доловим и уловим в ефирните мрежи на изострените си до краен предел сетива, за да се срещнем и бъдем заЕДНО по непознат досега начин. Мястото на срещата е известно.

Тази година за първи път „Островът на Тишинавтите“ разширява структурата и мащаба си и се превръща в творческа резиденция – фестивал за артисти, работещи в сферата на имерсивните и сетивни форми на театър, които ще подготвят инсталациите и пърформаните от своеобразен тридневен фестивал, отворен за широка публика. Освен екипът от артисти и доброволци на „Театър на сетивата София“, който е основател на „Островът на Тишинавтите“ , в тазгодишното фестивално издание ще бъдат поканени и артисти от най-активните нови компании в сферата на сетивния и имерсивния театър: театър „Перископ“, трупа „Дюн“, с които създадохме през 2020 г. първия сетивен спектакъл-лабиринт в Бургас и други независими артисти от сферата на съвременното изкуство.

>>>> КОГА:  27, 28 и 29 август по време на фестивал Беглика 2021.

>>>> Посещението на “Островът на тишинавтите” ще става с осигурена от нас лодка на всеки половин час между 14:00 и 16:00 ч.

>>>> КАК: За да участвате направете резервация ТУК. Местата са ограничени и традиционно свършват много бързо, затова не можем да гарантираме, че ще има свободни билети на място. Съветваме ви да си направете онлайн резервация предварително!

>>>> Цена на билета: 30 лв.

Публиката може да прекара на Острова колкото време реши като открива различните пърформанси и инсталации в самостоятелно пътешествие. Последната лодка към брега отпътува в 17:30 ч.

>>>> ВАЖНО!!!. Ако идвате само за Островът на Тишинавтите, нямате нужда от билет за Беглика фест, но трябва да представите билета си за сетивното представление на входа на Беглика фест, за да ви допуснат до фестивалната зона и мястото за отпътуване на лодката.

Снимки от предходните издания на Островът на Тишинавтите можете да разгледате на:

2020 г. – https://bit.ly/3kALkoB

2019 г. – http://bit.ly/2XyKcWM

2018 г. – http://bit.ly/2Rzfcof

2017 г. – http://bit.ly/2ZMz5Ld

2016 г. – http://bit.ly/2ZK7OcA

2015 г. – http://bit.ly/2xeqjJK

Проектът „Островът на Тишинавтите – фестивал за имерсивни форми на театър в природна среда“ се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

« 1 of 2 »