Островът-2021-доброволци-сайт

Покана за доброволци за “Островът на Тишинавтите” – БЕГЛИКА 2021

Те вече са там. На острова. В едно бъдеще „реално и вълшебно”. В един спектакъл толкова потребен на всички, които са готови да потънат в него от зачеването до последния му ден, за да го преживеят с всичките си сетива, вплетени в една обща мандала, съставена от живи, човешки същества, призвани да осъществят Чудото на Лабиринта – за седма поредна година на същия остров, като част от същия фестивал…

В едно многомерно пространство, в което настоящето и бъдещето съществуват паралелно, те вече са там. Те – тишинавтите – артисти и доброволци са изследователи както на себе си, така и на Себе си. Отвъд думите. Отвъд удобствата на големия град. Те може да са всеки един от вас, който четете сега този текст. И ако в този миг усетите повика, на се колебайте. Знайте, Островът ви зове.  Последвайте повика му, очакват ви незабравими неща…

Поканата за доброволци – участници в седмото издание на „Островът на Тишинавтите“ е насочена към всички сензитивни, артистични, прецизни във времето хора, както и към интуитивни творци с изследователски дух и интерес към сетивните форми на театър, съвременно изкуство, пърформанс и ленд арт.

Изискването към кандидатите е да се включат за целия период на творческата резиденция и фестивала от 21 до 29 август 2021 г., като от 27 до 29 август ще участват в сетивните и имерсивни пърформаси на „Островът на Тишинавтите“.

Участието им е доброволно като организаторите от „Театър на сетивата София“ ще осигурят безплатно обучение за методите на сетивния театър и храна за целия период.

За да кандидатствате, изпратете кратко представяне на себе си и мотивационно писмо на адрес: info@sensorytheatresofia.com в срок до 15 август 2021.

Очакваме ви в едно вълшебно тайнство сред Природата.

Проектът „Островът на Тишинавтите – фестивал за имерсивни форми на театър в природна среда“ се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата.