Доброволци-сайт

Покана за доброволци и нови пространства за “Градски утопии”

“Театър на сетивата София” навлиза в следващ етап на работата си по проекта „Градски утопии“ (след пилотното представяне на Sofia Game Night 2019). Изпращаме сигнал към всички с антени, настроени на нашата честота, готови да се включат в създаването и въплъщаването на спектакъла, случващ се вече на сцената на целия град.

Какво е „Градски утопии“?
Сетивен спектакъл от напълно нов тип, съдържащ елементи от нашите класически представления-лабиринти и новата форма на СЕТИВНИТЕ ГРАДСКИ ПЪТУВАНИЯ, издигнати на следващо ниво от възможностите на новите дигитални технологии. „Градски утопии“ предвижда създаването на мрежа от места, герои и преживявания, разположени из целия град, свързани от общ нелинеарен наратив и една мобилна апликация.
На практика портал-преживяване от „Градски утопии“ може да бъде разположен навсякъде в тъканта на града: във всяка сграда, апартамент, къща, офис, ателие, магазин, студио или склад, готови да станат сцена на необикновени събития и герои.
„Градът е бременен с истории, но ние се интересуваме само от невероятните“.
Става дума за ФИЛМТЕАТЪР НА ЖИВО, случващ се в реално време. За едно артистично ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, насочено срещу банализацията на реалността, което търси своите СЪУЧАСТНИЦИ.
Става дума също така за едно СПОДЕЛЕНО ПЪТУВАНЕ в един паралелен свят, който се намира вече ТУК в очакване да бъде доловен, открит и изследван…
Ако по-горният текст е предизвикал у вас осезаемо вълнение и искате да научите повече подробности, свържете се с нас веднага! Набираме участници-доброволци, които да обучим в методите на театъра на сетивата, а също така търсим необичайни пространства, готови да се присъединят към вече съществуващите портали на мрежата „Градски утопии“.
Крайният срок за кандидатстване е 28 януари 2021.
Очакваме кандидатите да ни изпратят кратко есе (макс. 1 страница) на тема “Моята лична връзка с града – малки ритуали, специални места, необичайни пътувания” на info@sensorytheatresofia.com
Проектът “Градски утопии” се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата.