OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Покана за изследователи-тишинавти за Беглика 2017

„Институт за изследване на тишината” и „Театър на сетивата София” обявяват конкурс за тишинавти-изследователи, които да вземат участие в лятната резиденция на Института – „Островът на тишинавтите”, който ще се проведе за трета поредна година като част от Беглика фест 2017 – Пресътворение.

Резиденцията се случва на остров във вътрешността на язовир „Голям Беглик” в Родопите и цели да разшири и задълбочи изследванията на тишинавския изследователски екип от предходните две години.

„Островът на тишинавтите” е интерактивен спектакъл, разположен в природна среда, който се изгражда по методите на театъра на сетивния лабиринт и съдържа в себе си елементи на ленд арт, пърформанс, музика и танц.

Изисквания към кандидатите:
– изследователски дух;
– естествена склонност за престой и работа в тишина;
– желание за общуване и сътворчество в пространството отвъд думите.

Периодът за подготовка и случване на събитието е от 19 до 27 август 2017 като е необходимо участниците да се включат в него изцяло.

Изследвателско-творческият процес ще завърши със спектакъл, който ще бъде представен пред публика на 24, 25 и 26 август.

Участието в проекта е доброволно.

За да кандидатствате, изпратете кратко представяне на себе си и мотивационно писмо на адрес: info@sensorytheatresofia.com в срок до 7 август 2016.

Снимки от предходните издания на Островът на Тишинавтите можете да разгледате на сайта на “Театър на сетивата София”:
2016 г. – http://bit.ly/2u0y9WR
2915 г. – http://bit.ly/2u0Lug1