Dobrovolci-FIN

Покана за участници в сетивен горски спектакъл

„ИНСТИТУТ ЗА ИЗСЛЕДВАНЕ НА ТИШИНАТА” и „ТЕАТЪР НА СЕТИВАТА СОФИЯ” обявяват конкурс за тишинавти-изследователи, които да се включат в лятната резиденция на Института – „Островът на тишинавтите”, който ще се проведе като част от Беглика фест 2019.

„Островът на тишинавтите – Сън в лятна нощ“ е интерактивен спектакъл, разположен в природна среда, който се изгражда по методите на театъра на сетивния лабиринт и съдържа в себе си елементи на пърформанс, ленд арт, музика и танц.

Спектакълът ще се случи на големия остров във вътрешността на язовир „Голям Беглик” в Родопите и цели да разшири и задълбочи изследванията на тишинавтския изследователски екип от предходните 4 години като включва в себе си напълно нови елементи:

  • за първи път ще се проведе през нощта (с начало 19.00), като се съвпада с августовското пълнолуние
  • тази година екипът ще живее и работи изцяло на острова

Изисквания към кандидатите:

  • изследователски дух и стремеж за навлизане в неизвестното
  • желание за общуване и сътворчество в пространството отвъд думите
  • способност за престой и работа в тишина, тъмнина и природна среда
  • готовност за навлизане извън зоната на комфорт и осъществяване на съкровени срещи с непознати.

Периодът за подготовка и случване на събитието е от 10 до 18 август 2019 като е необходимо участниците да се включат в него изцяло.

Изследователско-творческият процес ще завърши със спектакъл, който ще бъде представен пред публика на 15, 16 и 17  август.

Участието в проекта е доброволно, а участниците ще получат безплатно обучение в метода на сетивния театър, водено от артистичния директор на Театър на сетивата София – Михаил Димов, който има над 20 реализирани сетивни пърформанси в страната и чужбина.

Храната на участниците ще бъде осигурена от организаторите на проекта.

За да кандидатствате, изпратете кратко представяне на себе си и мотивационно писмо на адрес: info@sensorytheatresofia.com в срок до 5 август 2019.

Снимки от предходните издания на Островът на Тишинавтите можете да разгледате на следните линкове – 2018 г., 2017 г., 2016 г., 2015 г.

Преживяването е вълшебно, а тази година ще бъде дори още по-вълнуващо под Лунната светлина.