380278305_655562246687869_2888674369549000436_n

“Пътуване до Атлантида” – участие на “Театър на сетивата София” в POP фестивал, Азорски острови

Двама НЕОнавти от екипа на Театъра на сетивата София осъществиха пътуване до Азорските острови, за да се включат в първото издание на театралния фестивал POP в Понта Делгада. Причините за пътуването се крият в една среща и едно приятелско запознанство в Рим преди 16 години, а следствията от него продължават далеч в бъдещето…

Осъщественото от НЕОнавтите двудневно обучение в методите на сетивния театър, психогеографията и сетивните градски пътувания, доведе до НЕОбичаен пърформанс-пътуване, който се превърна в едно от събитията на фестивала и остави както дълбоки следи в съзнанията на пътуващите, така и много нови приятели и съмишленици – сериозна предпоставка за осъществяване на бъдещ спектакъл-лабиринт на островите.
Пътуването, съпроводено с много чудеса и синхроничности, се яви следваща стъпка в намеренията на Театъра на сетивата София да разпространи в планетарен мащаб новите меки технологии, очертаващи възможности за един нов свят – по-деликатен и емпатичен, по-зелен и свързан с Природата, и по-творчески.
Архипелагът на Азорските острови се намира почти в средата на Атлантическия океан, межди Европа, Африка и Америка и представлява в истинския смисъл на думата НЕОбикновена територия с потенциал, кoйто все още е трудно да бъде обхванат и осмислен. Впрочем убедете се сами от образите, донесени от пътуването.
Пътуването до Азорските острови и участието ни в театралния фестивал POP се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“/ National Culture Fund, Bulgaria по програма “Мобилност”.
« 1 of 4 »