218198369_856184711685860_6792354413086200329_n

ПЪТУВАНИЯ

Сетивните градски пътувания представят една необичайна гледна точка към града и неговите измерения. Пътувания, в които се достига по-голяма дълбочина на осъзнаване и преосмисляне на пространството вън и вътре в нас. Пътувания, в които си едновременно воден и водещ в лабиринт от символи и образи в самата тъкан на града, където сградите стават декори, а минувачите актьори в едно своеобразно представление, случващо се единствено ТУК и СЕГА.

Създадени от “Театър на сетивата София” и Институтът за изследване на тишината, сетивните градски пътувания се случват ОТВЪД ДУМИТЕ като същевременно въвличат и провокират всичките сетива на участниците (зрение, обоняние, слух, осезание и вкус).

Участниците в сетивните градски пътувания:

  • Развиват доверието между партньорите;
  • Повишават увереността си, че могат да се справят в различни роли и в непознати ситуации;
  • Разгръщат креативността и сетивността си;
  • Развиват чувствителността и емпатията към хората около себе си;
  • Упражняват се да предусещат и разбират нуждите на другия без да бъдат изразявани с думи;
  • Учат се да преодоляват властовите дистанции като създават равнопоставена основа за сътворчество и партньорство.

Сетивните градски пътувания са много подходящи и за партньорски двойки.  „Театър на сетивата София” има богат опит в създаването на индивидуални програми и преживявания, съобразени с повода, историята, интересите и нагласите на конкретната двойка, така че всяко едно преживяване да бъде уникално и специално създадено за двойката.

Това са пътувания за експериментатори, за откриватели и за всички, които търсят поетичното измерение на живота около нас. Пътувания, които ти помагат да забавиш темпото, да спреш времето и дори да се изгубиш напълно. Колко далеч ще стигнеш, зависи от теб.

Сетивните градски пътувания се случват на предварително определени дати, а маршрутът им е тайна, която се разкрива само на пътуващите. Това са сетивни преживявания за група от макисмум 12 човека, които в зависимост от формата си траят между 2 часа и 4 часа, а вече има отворено за публика сетивно пътуване за 24 ч. – своеобразен градски ритрийт в тишина.

Както на всички останали проекти на “Театър на сетивата София” е необходимо предварително резервиране на място чрез регистрационната форма на сайта. Допълнителни инструкции ще бъдат изпратени по имейл на записалите се.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура” по програма “Едногодишен грант 2021”