Сетивни-градски-пътувания-турне-сайт

Сетивни градски пътувания на турне

Иновативната практика Сетивните градски пътувания, която се превърна в едно от любимите ни преживявания на безвремие в София, тръгва на път из страната. Методът за сетивно изследване отвъд думите на градските пространства ще бъде приложен във Велико Търново, Пловдив, Стара Загора, Казанлък и Варна, където ще създадем специални интерактивни преживявания по таен маршрут. Ако сте наблизо, не пропускайте да се впуснете в едно изненадващо приключение.

Сетивните градски пътувания представят една необичайна гледна точка към града и неговите измерения. Пътувания, в които се достига по-голяма дълбочина на осъзнаване и преосмисляне на пространството вън и вътре в нас. Пътувания, в които си едновременно воден и водещ в лабиринт от символи и образи в самата тъкан на града, където сградите стават декори, а минувачите актьори в едно своеобразно представление, случващо се единствено ТУК и СЕГА.Създадени от „Театър на сетивата София“ и Институтът за изследване на Тишината, сетивните градски пътувания се случват ОТВЪД ДУМИТЕ като същевременно въвличат и провокират всичките сетива на участниците (зрение, обоняние, слух, осезание и вкус).

Участниците в сетивните градски пътувания:

– Развиват доверието между партньорите;
– Повишават увереността си, че могат да се справят в различни роли и в непознати ситуации;
– Разгръщат креативността и сетивността си;
– Развиват чувствителността и емпатията към хората около себе си;
– Упражняват се да предусещат и разбират нуждите на другия без да бъдат изразявани с думи;
– Учат се да преодоляват властовите дистанции като създават равнопоставена основа за сътворчество и партньорство.
– Сетивните градски пътувания са много подходящи и за партньорски двойки.

Това са пътувания за експериментатори, за откриватели и за всички, които търсят поетичното измерение на живота около нас. Пътувания, които ти помагат да забавиш темпото, да спреш времето и дори да се изгубиш напълно. Колко далеч ще стигнеш, зависи от теб. 

Сетивните градски пътувания се случва по таен маршрут, който се разкрива само на записалите се участници. Както на всички останали проекти на “Театър на сетивата София” е необходимо предварително резервиране на място на info@sensorytheatresofia.com или на 0885617207.

Допълнителни инструкции за мястото на среща ще бъдат изпратени по имейл само на записалите се.

ЦЕНА: 20 лв. на човек
Местата са ограничени до 12 души.
ПРЕДСТОЯЩИ ДАТИ на турнето на Сетивни градски пътувания:
Велико Търново – 1 септември
Пловдив – 30 септември
Стара Загора – 2 октомври
Казанлък – 4 октомври
Варна – 6 октомври
Проектът за разпространение на Сетивни градски пътувания в страната се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата.
« 2 of 2 »