Descent-into-Silence--bg-2018-site

Спускане в ТИШИНАТА – творчески тренинг за осъзнаване и сетивен театър

“Спускане в Тишината” или изкуството да се вслушваме в себе си е 4-дневно обучение в методите на сетивния театър-лабиринт и техниката за осъзнаване mindfulness, което ще се проведе от 1 до 4 ноември 2018 г. в София. Водещият на обучението е Иуън Бриок – уелския режисьор и изследовател, който преди 12 години донесе Театър на сетивния лабиринт в България.

Участниците в тренинга ще се потопят в разнообразни творчески и медитативни практики като: осъзнато наблюдение и движение, създаване на образи, разработване на невербален сетивен език и други креативни методи за изследване състоянието на разширено съзнание, покой и присъствие в настоящия момент. Като резултат от обучението всеки участник ще създаде свой сетивен портал – част от общо представление-лабиринт, свързан с темата за тишината и вслушването в себе си и в света.

Целта на уъркшопа е да излезем от режим на „правене“ и да навлезем в режим на „бъдене“. Необичайната комбинацията между майндфулнес и сетивен театър създава условия за смесването на живота и изкуството – посока, която Театър на сетивата София развива през последните години.

Тези, които вече са преминали през подобен творческо-изследователски формат споделят, че след него са преживели нарастване на увереността в себе си, увеличаване на радостта, яснотата, вътрешния мир и вдъхновението.

За кого е подходящ този уъркшоп:

“Спускане в Тишината или изкуството да се вслушваме в себе си” предлага възможност за личностно и професионално развитие за хора от всички сфери на изкуството, терапевти, активисти, общностни лидери, обучители, иноватори, йога учители, както и професионалисти от други сфери, приятели и почитатели на методите на сетивния лабиринт и медитативните практики.

>>>>> КОГА: 1, 2, 3 и 4 ноември 2018 г. (между 10 и 18 ч.)

На 3 ноември (събота) ще представим резултата от тренинга под формата на сетивно представление-лабиринт за приятели. Ако имате интерес да преминете през него, пишете ни на info@sensorytheatresofia.com

>>>>>> КЪДЕ: гр. София

>>>>>> ЦЕНА на уъркшопа: 300 лв.

>>>>>> ЗАПИСВАНЕ за участие:
В срок до 25.10. 2018 ни изпратете кратко представяне на себе си, дали имате предишен опит с театър на сетивата или Mindfulness практики и контакти за обратна връзка на имейл: info@sensorytheatresofia.com или се обадете на 0885617207.

Работен език на уъркшопа: английски

>>>>>> КОЙ Е ИУЪН БРИОК?

Иуън Бриок е интердисциплинарен артист и изследовател, вдъхновител и учител, създател на уникалната методология Sensory Labyrinth Community Theatre. Вдъхновен от колумбийския театрален антрополог Енрике Варгас, обогатен от срещите си с учители като Аугусто Боал и Тони Парсън, и формиран от разнообразните си занимания с кино, психология, социална работа, психодрама, Mindfulness подход към здравето, арт терапия, Форум театър, Театър на потиснатите (Theater of the opressed) и социален активизъм чрез изкуство, през последните години Иуън Бриок се посвещава на създаване на мрежи и общности, които практикуват „креативно гражданство” за позитивна социална промяна и постигане на личностно осъзнаване и свобода.

Юън Бриок е основател и изследовател в европейската мрежа за Context Oriented Arts – „The Republic of the Imagination”, режисьор и арт директор на Theatr Cynefin – платформа за активизъм чрез театър в Уелс и един от основателите на „Drums for Peace” – мрежа за творческа работа с младежи с увреждания, както и баща на 4 деца! Повече за него и проектите му на: http://www.iwanbrioc.com/

>>>>>>> Какво е Театър на сетивата?
Театърът на сетивата е интерактивен творчески процес, при който се създава “site specific” пърформанс. Характерното за този вид театър е, че посетителите не са пасивни зрители, а активни участници и сътворци, които лично се срещат и взаимодействат с артистите. Посетителите преминават индивидуално през специално подготвена инсталация-лабиринт, наситена с необичайни сетивни провокации (слухови, осезателни, обонятелни, визуални и вкусови) и съкровени срещи.

Повече за метода и развитието му в България вижте на https://sensorytheatresofia.com