chill-station-site

ТИШИНАВТИКА на CHILL STATION # 8

“Институт за изследване на Тишината” и “Театър на сетивата София” представят
CHILL STATION 8 – ТИШИНАВТИКА

На 18 февруари 2017 в рамките на Тишинавското издание на платформата за нова култура CHILL STATION ще бъде представено първото сетивно пътуване в градска среда – едно от най-новите направления в работата на  “Театър на сетивата София”.

Ето и информация за самото събитие:

ИВАН ШОПОВ, SKILLER, ВЕНЦИ ТАКЕВ, МАРИНА ВЕЛИКОВА и BALKAN SCIENTIST са само някои от имената в програмата на осмото издание на платформата за иновативно изкуство и култура CHILL STATION -ТИШИНАВТИКА.

Създадена през 2011 със задачата да очертае контурите на един нов свят – “по-деликатен, по-зелен и по-творчески”, платформата осъществи вече 7 издания – всяко с различна тема, представяща артисти, визионери и търсачи от различни области на познанието, обединени от тяхната ИНОВАТИВНОСТ.

Chill Station 8 представлява дори още по-смела стъпка в тази посока като пренася събитието в една нова сфера – тази на Тишинавтиката, наука-изкуство, което изследва Тишината БУКВАЛНО.

Наистина удивително е колко близко може да се окаже едно напълно ново и неочаквано дълбоко измерение на реалността! Достатъчно е да се откажеш от използването на думите за няколко часа – времето, което траят музикалните Live Trance сесии, градските пътувания на “Института за изследване на Тишината”, както и спектаклите на “Театър на сетивата София” – “Островът на тишинавтите”, “Пеперуда в камбана” и Сън в съня – концерт-лабиринт за спящ оркестър (който все още може да се преживее на 22 и 23 февруари) .

Тишинавтите са изследователите на тишината, обитаващи пространството ОТВЪД ДУМИТЕ. И ти можеш да се присъединиш към тях на 18 ФЕВРУАРИ (събота), когато във Вертиго – сградата-кристал на бул. България 109, ще бъде активиран поредният портал към настоящото бъдеще Chill Station 8 – ТИШИНАВТИКА.

ПРОГРАМА НА СЪБИТИЕТО:

17:00 – Sensory Tour – сетивно пътуване в градска среда, коeто ще завърши на територията на Chill Station 8. Местата са ограничени до 10 човека и е необходимо предварително записване на info@sensorytheatresofia.com. Само записалите се ще получат указания за началното място на пътуването.

НАЧАЛО НА СЪБИТИЕТО:

18:00 – Звуков масаж с тибетски купи
18:00 – Neolithic Vox – ambient session
18:30 – “Воден Храм” – буто пърформанс (Стела Кръстева, Маргарита Петрова и Анна Сидова)
19:00 – Марина Великова / Marina India – тенор саксофон, хармониум и глас – “Awakening the cosmos”
20:00 – Shamani TRIO – Live
21:00 – Иван Шопов – Live ambient set
22:00 – LiveTrance Circle – импровизационна музикална сесия, включваща публиката

ЦЕНА НА БИЛЕТА: 20 лв.