441464388_468810012184066_7914033203396934825_n

DEEP SOUND STATION – сетивен концерт в Silence Lab | 26 май

DEEP SOUND STATION е авангарден, хипнотичен, мултижанров, експериментален проект, съчетаващ в себе си подходи и изразни средства на различни изкуства – музика, сетивен театър, дизайн.

DEEP SOUND STATION е също така дългосрочен изследователски музикален проект на Института за изследване на Тишината и Театър на сетивата София, целящ да осъществи тишинавтски, звукови експерименти с по-голяма продължителност във времето от обичайните – общо 6 часа (и нагоре) групова музикална импровизация без прекъсване.

КАК СЕ СЛУЧВА ВСИЧКО?
Група от трима музиканти – дълбоконавти навлиза в измерението ОТВЪД ДУМИТЕ в 15:00 ч. и започва да се „спуска” в хипнотичното звуково пространство, което създават заедно чрез музикалното си общуване. След 4 часа към групата се присъединява гост музикант, който след кратък период на ”дълбочинна адаптация” се включва на равнището, до което групата е достигнала, като обогатява и развива музикалната структура на звуковото пътуване-изследване с уникалния си принос за още 2 часа.

Публиката бива въведена в звуковото пространство на концерта за последните два часа от експеримента чрез имерсивно, сетивно пътуване, което да й помогне да притихне, да настрои сетивата си и да се подготви да преживее по необичаен начин музиката, която се ражда на момента от синергията на дълбоконавтите и гост музиканта.

ВЪПРОСИТЕ, които изследователите си поставят са:
До каква „дълбочина” и съответно наситеност на звука с Тишина може да достигне екипът на дълбоконавтите заедно с гост музикантите? Какви промени ще претърпи музикалният език по време на „спускането”? Какви ще бъдат „качествата” на тишините по пътя и на най-дълбоката Тишина накрая? Как ще се „представи” светът пред изследователите след края на подобно „потапяне” – какви мисли и чувства ще изпитат те след него?

Дизайнът на пространството, където се случва концертът също играе важна роля за цялостното въздействие на събитието, което се осъществява при минимално или UV осветление и гримове, килими и възглавници, върху които публиката бива настанена, така че телата им да бъдат подготвени и релаксирани за звуковото пътуване.

📅 КОГА: 26 МАЙ / неделя 2024 г. от 19:00 ч. в Silence Lab Sofia в кв. Изгрев (точният адрес ще бъде изпратен на закупилите билет)
МУЗИКАНТИ: – гост музикант – Татяна Богомолова -глас feat. Дълбоконавти – Михаил Димов, Христо Желев и Светлин Маринов, както и артисти от екипа на „Театър на сетивата София“, които се грижат за сетивното въвеждане и атмосферата на събитието.

ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ : 90 мин.

БИЛЕТИ: 30 лв. с предварително записване ТУК.

Местата са ограничени до 12 души!