fb-event-cover-final2

БЯЛ ЛИСТ – имерсивен пърформанс – лабиринт – ПРЕМИЕРА

🎇 На 28 и 29 октомври 2023 г. в ОКИ Културен дом – Красно село ще бъде премиерата на имерсивния (потапящ в действието си) пърформънс ⚆ БЯЛ ЛИСТ ⚆
Това е нов вид мултижанров спектакъл, съвременен ритуал, имерсивно преживяване за вътрешната сила и за вътрешните ограничения, за прошката, за нежността, за приемането, за празнуването и за вдъхновението да започнем на чисто!
💧 БЯЛ ЛИСТ е покана за навлизане в неизвестното, за потапяне в чистото и бялото, за пристъпване в тихото и празно пространство на пълния потенциал, където можем да пренапишем своята история наново и да изградим нови връзки сами със себе си и помежду си.
🪁 БЯЛ ЛИСТ е “пробуждащ” спектакъл за силата, която извира отвътре независимо от обстоятелствата, ситуациите и ролите, в които влизаме ежедневно. Това е спектакъл, който отваря бял лист пред съзнанието да твори, да се разгръща в неочаквани посоки и да мечтае. Винаги! Сега!
Каним ви да преживеете този имерсивен спектакъл-лабиринт, който включва елементи от сетивния театър, танца и мултимедията, и потапя публиката в изненадващо преживяване за всички сетива като я превръща в активен участник и главен герой на случващото се.

КОНТЕКСТ НА ПРОЕКТА:

Проектът БЯЛ ЛИСТ включва различни етапи и дейности за използване на изкуството като терапевтичен метод и инструмент за себеизследване, овластяване, творческо изразяване и грижа за себе си, в който заедно участват жени – артисти и жени, преживели домашно насилие.

💡БЯЛ ЛИСТ е общо творение между „Театър на сетивата София“ и фондация Emprove, които през май и юни създадоха серия от творчески обучения – ритрийти за Жените Сървайвърс, които имаха възможност да черпят вдъхновение, сили и практики за притихване и творчество от методите на сетивния, танцовия и документалния театър.

Като резултат от тези творчески срещи се родиха 👣 „Пътеводител за свързване със себе си“ – онлайн наръчник с практични инструменти от света на изкуството, които служат за промяна на гледната точка и за насърчаване на творческия подход в ежедневието ни, както и имерсивният пърформънс “БЯЛ ЛИСТ”, който можете лично да преживеете в края на октомври. 💃🏻

📅  КОГА: 28 и 29 октомври – ПРЕМИЕРА от 18:00 до 21:00 ч.

           4 и 5 ноември от 18:00 до 21:00 ч.

13 и 14 декември от 18:00 до 21:00 ч.

📍 КЪДЕ: ОКИ Културен дом – Красно село

⏳ Продължителност: 60 мин.

‼️ Публиката влиза в представлението индивидуално и лично се среща и взаимодейства с артистите, затова е необходимо ПРЕДВАРИТЕЛНО запазване на дата и конкретен час ТУК.

🎟️ Билети: 60 лв.

 💗 В пърформанса участват артистите: Василия Дребова, Златина Толева, Катина Дишков, Маргарита Петрова, Саша Хаджиева, Стела Кръстева

🙏 Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Столична община – Столична програма „Култура“ и на Национален фонд „Култура“ по програма ВРЧКО

🙏 и с ПАРТНЬОРСТВОТО  на:

Софийска опера и балет 

КРИСТАЛ ВИНИЛ