Мета Лично сайт

МЕТА ЛИЧНО – сетивен спектакъл-лабиринт

Къде започвам Аз и свършват Другите? При границите на телата ли? И има ли
Други изобщо? Това е спектакъл-изследване на границите, на тяхната природа и тяхната пропускливост. Границите между вътре и вън, между видимо и невидимо, между делнично и съкровено. Това е спектакъл-опит за докосване до безграничното, което може да се окаже МЕТА ЛИЧНО!

Представлението е следваща стъпка в биографията на „Театър на сетивата София,”
целящо да разшири сферата му на действие, както и средствата за въздействие като
използва синергията, създадена при срещата на различни творчески професии в рамките на креативно-изследователския процес. Чрез него изследваме възможността за генериране на нови наративи при взаимодействието на млади и утвърдени сценографи с артистите от екипа на Театъра, в контекста и пространството на една пълна с необичайни възможности сграда – ОКИ Културнен дом – Красно село.

В последните години в работата на „Театър на сетивата София“ се засили
тенденцията ПРОЦЕСЪТ на подготовка и изграждане на всеки следващ спектакъл да бъде преживяван като също толкова значим и важен, колкото и самият спектакъл. Екипът на Театъра вече гледа на двете като на единна цялост-процес, в който изкуството и животът се смесват по такъв начин, че вече трудно биха могли да бъдат разграничени. Нашето изкуството става нашият животът, и нашият живот се превъръща в изкуство.

Проектът МЕТА ЛИЧНО без съмнение е следващият етап от пътя ни в тази посока.
Това е спектакъл за взаимо-действието и синергията между елементите на една
колективна мета-Аз личност (творческият ни екип), която твори и излъчва хармония в
един непрекъснат процес на съзидание, естествен колкото дишането. Товорческата мощ на тази мета-Аз личност надхвърля въображението и е способна да превърне подземния комплекс от празни помещения на Културния дом Красно село в пълнокръвен, жив свят, който взема елементи от познатата реалност, за да ги преобразува като с магичен калейдоскоп в ансамбъл от фантастични арт инсталации, обитавани от необикновени герои и свързани от мета-логика, напомняща за сюрреализма.

Хармоничното взаимо-действие и играта между отделните елементи на тази мета-
Аз личност осигуряват енергията и вдъхновението за осъществяването на мощна
трансформация, случваща се колкото във външния свят, толкова и във вътрешния,
невидим за обичайното зрение. Накрая двата свята се събират в едина цялост, намираща се в диапазона от пълна тишина, тъмнина и неподвижност до феерията на един спектакъл, смайващ със своята креативност и сила на въздействие. Този спектакъл е знак, доказателство и метафора за МЕТА ЛИЧНОстта на своя създател и очертава нови
хоризонти за себеизразяване и живот = изкуство. Да бъде!

КОГА: 20 декември 2023 ПРЕМИЕРА  

30 МАЙ от 18:00 до 21:00 ч.

28 ЮНИ от 18:00 до 21:00 ч.

КЪДЕ: ОКИ Културен дом „Красно село“ –  бул.”Цар Борис ІІІ” № 41.

Вижте карта ТУК.

БИЛЕТ:  100 лв. 

През спектакъла се преминава индивидуално, като е необходимо предварително запазване на час за влизане в лабиринта от ТУК!

Продъжителност: 90 мин.

!!! ПОДАРЪЧНИ ВАУЧЕРИ: Ако искате да подарите това уникално сетивно преживяване, можете да заявите ваучер чрез попълване на ФОРМУЛЯР

Какво е театър на сетивата?

Театърът на сетивата представлява интерактивен и site specific спектакъл, който лично и директно потапя публиката в случващото се, превръща я в главен герой на артистичното взаимодействие и активира всичките й сетива. Театърът на сетивния лабиринт е съвременен творчески ритуал, съкровено преживяване и тайнство, случващи се колкото във външния свят, толкова и на екрана на собственото ви съзнание.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата и на Национален фонд “Култура” по програма ВРЧКО.

❤️ Спектакълът МЕТА ЛИЧНО се осъществява със съдействието и партньорството на нашите приятели от:

Elektrick.me – 3D Mapping and Event Visuals, създатели на визуалните инсталации в представлението
Wooden Spoon – био и органична козметика, с чиито чисти етерични масла са създадени благоуханните арома инсталации в представлението