NEOtopia site 3

НЕОТОПИЯ – сетивен спектакъл-лабиринт

НЕОТОПИЯ е напълно нова територия, отвоювана чрез интуицията и въображението от полето на абсолютната потенциалност.

НЕОТОПИЯ не е бяло петно на картата, а начало на карта, която не може да бъде разчетена чрез символите на познатата картография. Тя е КАРТА в КАРТАТА, чиято ориентация може да се постигне единствено чрез ИНТУИЦИЯТА. В този смисъл НЕОтопията израства от познатото като го разширява и разгръща до немислими измерения. НЕОТОПИЯТА е потенциално начало на цял нов свят.

Спектакълът „НЕОТОПИЯ“, случващ се в сградата на Университета по архитектура, строителство и геодезия, ще изследва, колкото темата за емоционалната архитектура, толкова и за архитектурата на емоциите. Как се създава спектакъл-сграда, чиито основни градивни елементи са емоциите? Може ли такава архитектура да диша и танцува? Кои са архитектите на този НЕОнавтски свят? Какви са принципите, заложени в неговото изграждане и как концепцията за НЕОтопията може да въздейства на този процес? На тези и още въпроси ще потърсим отговори в Процеса на създаване и представяне на изследователския ни, неонавтски спектакъл.

НЕОТОПИЯ представлява интерактивен и имерсивен спектакъл, създаден по методите на театъра на сетивния лабиринт. Това е интердисциплинарен проект, който дава възможност за обмен на знания и практики между сферите на архитектурата, дизайна и имерсивния театър, с цел създаване на оригинален творчески продукт – сетивен спектакъл от нов вид.

ПРЕМИЕРА: 25 и 26 февруари 2023 г. от 18:00 до 21:00 ч.

📅 11, 12, 25 и 26 МАРТ 2023 г. от 18:00 до 21:00 ч.

Актуални дати за сезон есен – зима 2023 г. следете в меню БИЛЕТИ и НОВИНИ

📅  21 и 22 ОКТОМВРИ 2023 г. 

📅 11, 12, 25 и 26 НОМЕВРИ 2023 г. 

📅 16 и 17 ДЕКЕМВРИ 2023 

📅 30 и 31 МАРТ 2024 г. – ДОПЪЛНИТЕЛНИ ДАТИ!!!!

КЪДЕ: Университет по архитектура, строителство и геодезия на бул. Христо Смирненски 1 – в централното фоайе на новата сграда. Вижте карта ТУК.

БИЛЕТ: 100 лв. 

‼️ Резервация и закупени билети могат да бъдат отменяни и презаписвани за друга дата най-малко три дена преди първоначално резервираната дата! 

През спектакъла се преминава индивидуално, като е необходимо предварително запазване на час за влизане в лабиринта от ТУК.

Продъжителност: 90 мин.

!!! ПОДАРЪЧНИ ВАУЧЕРИ: Ако искате да подарите това уникално сетивно преживяване, можете да заявите ваучер чрез попълване на ФОРМУЛЯР.

Какво е театър на сетивата?

Театърът на сетивата представлява интерактивен и site specific спектакъл, който лично и директно потапя публиката в случващото се, превръща я в главен герой на артистичното взаимодействие и активира всичките й сетива. Театърът на сетивния лабиринт е съвременен творчески ритуал, съкровено преживяване и тайнство, случващи се колкото във външния свят, толкова и на екрана на собственото ви съзнание. Повече за метода, можете на прочетете ТУК.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Министерсво на културата и на Национален фонд “Култура” по програма ВРЧКО.

С партньорството на:

Университет по архитектура, строителство и геодезия

Elektrick.me