Ostrovut-2021

Островът на Тишинавтите – фестивал за сетивни и имерсивни форми на театър – БЕГЛИКА 2021

И тази година към големия остров в язовир Голям Беглик в Родопите ще се отправят лодки, пълни с притихнала публика. За седми път „Островът на Тишинавтите“ ще се превърне в декор, но и в един от главните герои на спектакъл, случващ се изцяло ОТВЪД ДУМИТЕ. Всеки път напълно различен – разположен в различна част от острова, в различна фаза на Луната и различно време на денонощието, „Островът на тишинавтите” се превърна в път и начин за свързване с Природата и с нас самите… или иначе казано – с Космоса вътре и извън нас. Всъщност думите „космонавт” и „тишинавт” си приличат и това съвсем не е случайно!

Тази година настъпи моментът да притихнем още по-дълбоко,  да се потопим в дълбините на видимото, да се взрем в невидимите за невъоръженото око измерения, за да усетим присъствия отвъд границите на очите… Те са там! Горските духове. Очакват ни да ги доловим и уловим в ефирните мрежи на изострените си до краен предел сетива, за да се срещнем и бъдем заЕДНО по непознат досега начин. Мястото на срещата е известно.

Тази година за първи път „Островът на Тишинавтите“ разширява структурата и мащаба си и се превръща в творческа резиденция – фестивал за артисти, работещи в сферата на имерсивните и сетивни форми на театър, които ще подготвят инсталациите и пърформаните от своеобразен тридневен фестивал, отворен за широка публика. Освен екипът от артисти и доброволци на „Театър на сетивата София“, който е основател на „Островът на Тишинавтите“ , в тазгодишното фестивално издание ще бъдат поканени и артисти от най-активните нови компании в сферата на сетивния и имерсивния театър: театър „Перископ“, трупа „Дюн“, с които създадохме през 2020 г. първия сетивен спектакъл-лабиринт в Бургас и други независими артисти от сферата на съвременното изкуство.

>>>> КОГА:  27, 28 и 29 август по време на фестивал Беглика 2021.

>>>> Посещението на “Островът на тишинавтите” ще става с осигурена от нас лодка на всеки половин час между 14:00 и 16:00 ч.

>>>> КАК: За да участвате направете резервация ТУК. Местата са ограничени и традиционно свършват много бързо, затова не можем да гарантираме, че ще има свободни билети на място. Съветваме ви да си направете онлайн резервация предварително!

>>>> Цена на билета: 30 лв.

Публиката може да прекара на Острова колкото време реши като открива различните пърформанси и инсталации в самостоятелно пътешествие. Последната лодка към брега отпътува в 17:30 ч.

>>>> ВАЖНО!!!. Ако идвате само за Островът на Тишинавтите, трябва да имате билет за фестивал Беглика 2021, който се закупува от http://beglika.org/s-tvori-beglika-3/

Снимки от предходните издания на Островът на Тишинавтите можете да разгледате на:

2020 г. –

2019 г. – http://bit.ly/2XyKcWM

2018 г. – http://bit.ly/2Rzfcof

2017 г. – http://bit.ly/2ZMz5Ld

2016 г. – http://bit.ly/2ZK7OcA

2015 г. – http://bit.ly/2xeqjJK

Проектът „Островът на Тишинавтите – фестивал за имерсивни форми на театър в природна среда“ се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата.