438112389_467526252438803_8823955349676489511_n

ОТВЪД РОЛИТЕ – медитативни творчески практики в SILENCE LAB – 23 юни

Кои са качествата, думите и ролите, които използвате, когато трябва да представите себе си пред другите? А какви са дарбите, слабостите и потенциалите, които усещате в себе си, че проявявате и бихте искали да проявите? А как и кога сте формирали този образ за себе си?

 

ОТВЪД РОЛИТЕ е покана за себеизследване на моделите и образите, с които преминаваме през дните, но също и подтик за освобождаване на празно и тихо пространство, в което да дадем път на непроявеното и на копнежа ни да се пренапишем наново! Дори само като творчески акт, в който играем и се наслаждаваме на безкрайните възможности за манифестиране на Духа!

 

 

Често основата, върху която сме изградили ролите си в живота, е резултат от несъзнателни модели, базирани на спомени, нагласи, приети от семейството ни, акумулирани състояния на нервната система, които са приучили телата ни да действат по определен начин. Когато си дадем сметка, че всичко това е КОНСТРУКТ, създаден от нас самите, можем да започнем да го ремонтираме. Или поне тези части от него, които имат нужда от освежаване:)

 

 

  • НА 23 ЮНИ, НЕДЕЛЯ отваряме ПРОСТРАНСТВО вън и вътре в СЕБЕ СИ, оставаме ОТВЪД ДУМИТЕ и се впускаме в ТВРОЧЕСКО, МЕДИТАТИВНО и СОМАТИЧНО ИЗСЛЕДВАНЕ на АЗ-а. Създаваме ПОЛЕ, в което да възнамерим и въплътим, това от което имаме нужда в този момент!

 

 

След въведението в началото на събитието, всички практики през следващите 4 часа ще бъдат прекарани в Тишината и в разкоша на SILENCE LAB с гледка към гората и планината!

 

 

ВОДЕЩИ на събитието:

 

  • Златина Толева – съ-основател на “Театър на сетивата София”, изследовател, фасилитатор и мултидисциплинарен артист с мисия да използва силата на изкуството и твроческия процес за лична трансформация, осъзнаване и овластяване (моят личен ролеви конструкт, с който обичайно се представям). А иначе Белла Чайка, Амина Финестра, Вивиан Електра или Царица Роза – зависи от контекста и хабитата, но винаги минимум с единия крак в НЕОбятното, НЕОбяснимото и НЕОчакваното – като един истински НЕОнавт!

 

  • Велина Петрарка – изследовател и артист от “Институт за изследване на Тишината” и “Театър на сетивата София”, рейки терапевт и пишещ човек, създател на картите “Преодолей страховете си”!

 

 

КЪДЕ: кв. Изгрев, точната локация ще бъде изпратена само на записалите се
Времетраене: 16:30 до 20:30 ч.
Цена: 80 лв.
Група: до 8 човека

 

 

ПРОГРАМА НА СЪБИТИЕТО:

  • започваме навън с осъзната, бавна, сетивна разходка за свързване с по-големия контекст, в който съществуваме!

 

  • в Silence Lab ще се потопим в творческо-изследователска задача: да опишем ролите и образите, в които встъпваме ежедневно. Как виждаме себе си в този момент? След това ще изградим напълно нова самоличност и ще я въплътим чрез творчески, ролеви похвати и игра!

 

  • работа с тялото – соматични упражнения и движенчески практики за отпускане и отваряне. По този начин ще помогнем на телата си да освободят физическото напрежение и да поемат дълбоко въздух!

 

  • звуково и енергийно пречистване – тази зареждаща и едновременно отпускаща практика ще влее в телата ни необходимия ресурс за вътрешна промяна. Единствено когато нервната ни система е регулирана, можем с лекота да моделираме ежедневието си.

 

  • в края на споделения ни следобед всеки от нас индивидуално и ритуално ще се свърже с новата си роля, наблюдавайки залязващото слънце в един от най-дългите дни.