449489248_882836780537876_1065437812712996372_n

ПОКАНА ЗА ДОБРОВОЛЦИ за сетивен спектакъл ШЕПОТИ на Lost Gipsy Land Festival

Театър на сетивата София и Институт за изследване на Тишината имат вече дългогодишна традиция в създаването на летни артистично-изследователски резиденции като 8-те издания на Острова на Тишинавтите на фестивала Беглика. Те утвърдиха термина ТИШИНАВТ и ТИШИНАВТИКА и ги свързаха с реални ПРЕЖИВЯВАНИЯ на осъзнатост, вълнение и покой, трудно обясними с думи…

 

И понеже Беглика и тази година е в затишие, ми(с)тичният Остров ще остане да ни очаква, докато енергията и меките технологии на Театъра и Института се насочват към ново място за изява – фестивалът “LOST GIPSY LAND” в горската резиденция BEDOUIN в Стара планина над Севлиево.

 

Както винаги изпращаме покана за доброволци, готови да станат тишинавти – изследователи. Повикваме хора творчески, чувствителни, със силно присъствие и способност за дълбоко вглеждане в света на природата и усет за другите хора.

 

Ще живеем заЕДНО десет дни, ще изследваме гората като тайнствена, жива сграда, изпълнена с коридори и зали, в които звучат шепоти, отекващи до звездите. Ще създадем спектакъл-лабиринт, който както всеки истински Лабиринт ще оставя дълбоки белези, които светят в тъмното. Да бъде!

КОГА: 16 – 25 август 20224

 

КАКВО: Изискването към кандидатите е да се включат за целия период на творческата резиденция и фестивала от 16 до 25 август 2024 г., като участват в три представления на сетивния спектакъл “ШЕПОТИ”.

 

Участието им е доброволно, а организаторите ще осигурят безплатно обучение в методите на сетивния театър, билети за фестивала LOST GIPSY LAND и храна за целия период. Спането е в къмпинг на палатки!

 

КАНДИДАТСВТАЙ: в срок до 10 август чрез попълване на ФОРМУЛЯР за участие

 

След 10 август ще се свържем с одобрените кандидати за организационна среща преди заминаването за планината!

 

Очакваме ви в едно вълшебно тайнство сред Природата. ШЕПОТИ! Да Бъде!

 

КАКВО Е ТЕАТЪР НА СЕТИВАТА?

Театърът на сетивата представлява интерактивен и site specific спектакъл, който лично и директно потапя публиката в случващото се, превръща я в главен герой на артистичното взаимодействие и активира всичките й сетива. Театърът на сетивния лабиринт е съвременен творчески ритуал, съкровено преживяване и тайнство, случващи се колкото във външния свят, толкова и на екрана на собственото ви съзнание.