Беглика-2020-доброволци-сайт

Покана за доброволци на Острова на Тишинавтите 2020

„ИНСТИТУТ ЗА ИЗСЛЕДВАНЕ НА ТИШИНАТА” и „ТЕАТЪР НА СЕТИВАТА СОФИЯ” обявяват покана за тишинавти-доброволци, които да се включат в лятната резиденция на Института – „Островът на тишинавтите” – между 16 и 23 август 2020 г. .

 
Темата на тазгодишното 6то издание на „Островът на тишинавтите” е Нова Луна. Посяване. Това е сетивен спектакъл – РИТУАЛ за посяване на съкровени мечти и намерения. За създаването на един нов свят. Точно на Новолуние. В края на август.
 
Спектакълът се случва изцяло в природна среда и отвъд думите, като се изгражда по методите на театъра на сетивния лабиринт и съдържа в себе си елементи на пърформанс, ленд арт, музика, танц и ритуал.
 
Островът на тишинавтите е колкото митичен, толкова и реален остров във вътрешността на язовир „Голям Беглик” в Родопите. Екипът ще живее и работи по изграждането на представлението на самия остров.
 
Изисквания към кандидат-доброволците:
 
– изследователски дух и стремеж за навлизане в неизвестното
– желание за общуване и сътворчество в пространството отвъд думите
– способност за престой и работа в тишина, тъмнина и природна среда
– готовност за навлизане извън зоната на комфорт и осъществяване на съкровени срещи с непознати
– навлизане в това преживяване със силно намерение и важна мечта.
 
>>>> КОГА:  от 16 до 23 август 2020 – периодът около Новолунието в Лъв. Необходимо е участниците да се включат за целия период на проекта.
 
Изследователско-творческият процес ще завърши със спектакъл-ритуал, който ще бъде представен пред публика на 20, 21 и 22 август.
 
Участието в проекта е доброволно, а участниците ще получат безплатно обучение в метода на сетивния театър, водено от артистичния директор на Театър на сетивата София – Михаил Димов, който има над 20 реализирани сетивни пърформанси в страната и чужбина.
 
Храната на участниците ще бъде осигурена от организаторите на проекта.
 
За да кандидатствате, изпратете кратко представяне на себе си и мотивационно писмо на адрес: info@sensorytheatresofia.com в срок до 10 август 2019.
Очакваме ви в едно вълшебно тайнство – ритуал сред Природата.