Дискусия

Сетивни градски пътувания – метод и открития – ОНЛАЙН ДИСКУСИЯ

През последните години Сетивните градски пътувания се превърнаха в жива градска легенда и любима „тишинавтска“ практика, създадена съвместно от Театър на сетивата София и Институт за изследване на Тишината. Сетивните градски пътувания са необичайни творчески преживявания в градска среда, които се случват отвъд думите и по маршрут, който се запазва в тайна за участниците, докато не преминат сами през него. Това е своеобразен интерактивен пърформанс, използващ методите на сетивния театър, който насочва вниманието на участниците едновременно навън – към града и неговите многобройни измерения, но и навътре – към сложната плетеница от чувства, спомени и асоциации във вътрешния свят на всеки един от участниците.

Предстоящата онлайн дискусия на 18 януари (понеделник) от 18:30 ч. е възможност за всички, които имат интерес към работата на Театър на сетивата София да се запознаят с част от екипа ни и научат повече за оригиналния метод на Сетивните градски пътувания.

Събитието поставя на фокус следните въпроси:

  • Какво представляват Сетивните градски пътувания и къде могат да ви отведат те?
  • Кой стои зад развитието на оригиналната практика „Сетивни градски пътувания“ и как бе създадена тя?
  • Що е то Институт за изследване на Тишината и какъв е предметът на неговите изследвания?

Ако все още не сте били на Сетивно градско пътуване, а имате интерес към преживяването или вече имате личен опит с тишинавтската практика, и искате да разберете повече за метода и приложението му, то това събитие е за вас!

Ако искате да се включите в онлайн дискусията в ZOOM, ни пишете на info@sensorytheatresofia.com и ще ви изпратим линк за достъп.

Събитието е част от проекта „Усещане за София – театър на сетивата в публична и дигитална среда“, реализиран с финансовата подкрепа на Национален Фонд Култура по програма „Публики“.