Онлайн-дискусия-2--сайт

Сетивни градски пътувания – Спускане в заешката дупка – ОНЛАЙН ДИСКУСИЯ

Втората онлайн дискусия от серията, представяща методите на Сетивните градски пътувания пред широка аудитория, ще ви срещне с артисти от “Театър на сетивата София”, които през изминалите месеци работеха върху творческия и изследователски проект “Вътрешни градски пейзажи”.

На 15 март, понеделник от 19 ч. ви каним да се спуснете в заешката дупка заедно с нас и да научите повече за процеса и откритията на екипа, който изследва града и неговите пространства чрез методите на сетивните градски пътувания и психогеографията.

„Вътрешни градски пейзажи” е интердисциплинарен проект, който съчетава методите на сетивния театър и психогеографията за изследване на градските пространства като тайнствена територия и възможна сцена за интерактивни пърформанси, въвличащи активно публиката в творческо взаимодействие.

В продължение на няколко месеца малък екип от Театъра на сетивта София проведоха серия от психогеографски изследвания под формата на 24- и 48-часови тишинавтски пътувания в градска среда, посещения на обичайни и необичайни обекти, и срещи в разнообразни места на територията на София. Изследователският процес доведе до събирането на голям архив от фотографски образи, текстове, идеи, интуиции и видения, които ще бъдат вградени в тъканта на интерактивната изложба –пътуване „Вътрешни градски пейзажи”, която ще представим пред публика на живо на 19 и 20 март 2021 г. Повече за изложбата, можете да прочетете ТУК.

А седмица преди това, на 15 март, в онлайн пространството на ЗУУМ можете да се срещнете с нас – тишинавтите, и да споделим някои открития, вдъхновения и планове за бъдещи проекти, както и ще се радваме да бъдем провокирани от въпросите ви.

ЗАПИСВАНИЯ: За да участвате в онлайн дискусията в ZOOM, ни пишете на info@sensorytheatresofia.com и ще ви изпратим линк за достъп.

Събитието е част от проекта „Усещане за София – театър на сетивата в публична и дигитална среда“, реализиран с финансовата подкрепа на @Национален фонд “Култура” по програма „Публики“.