24h-journey-web

24-часово Сетивно градско пътуване

Преживяване, което ще остави траен отпечатък върху възприятието ви за света и живота в града. Ако сте готови да посветите едно денонощие за вътрешния ви живот, да останете в тишина и да изследвате какво се случва със съзнанието, креативността и чувствата ви, то този своеобразен градски ритрийт е за вас.

Как се появи идеята за Сетивни градски пътувания?

През януари 2017 част от екипа на Театъра на сетивата София осъществи експеримент – 5 часово тишинавтско (изцяло отвъд думите) пътуване в градска среда. Резултатът беше вдъхновяващ! Оказахме се на прага на едно измерение, колкото близко, толкова и непознато, изпълнено с фантастични възможности, които тогава само предусещахме… Усещането  напомняше на нашите сетивни Лабиринти, но нямаше нужда от допълнителни декори или актьори, защото те вече бяха там. Достатъчно бе плавно да изместим отправната гледна точка на пътуващия зрител, за да се озове той в центъра на едно интензивно и необичайно преживяване.

Успешният експеримент даде ход на 5 различни пътувания, осъществени от екипа на Театъра между февруари и септември 2017, като още в началото ни беше ясно, че откритието ни може и трябва да бъде споделено с повече хора. Така през април 2017 се родиха сетивните градски пътувания, броят на които до този момент е вече над 40 с повече от 500 души, преминали през тях. Пътуванията се случват и до днес по 2 маршрута в различни части на София, като единият е 2 а другият 4 часа, а технологията зад тях междувременно беше приложена и на други места по света – Барселона, Виена, остров Бали и Вординборг в Дания.

Странната,  необикновена гледна точка върху т.нар. реалност всъщност се оказа най-ценния „продукт“ на пътуванията. Внезапно създадената дистанция позволява да погледнем на живота си от съвсем друг ъгъл, а  заобикалящия ни свят се представя като грандиозен спектакъл, под повърхността, на който се долавя нещо по-дълбоко и тайнствено, до което няколко часовите ни „потапяния“ позволяваха само леко да се докоснем. Възникна необходимостта от по-дълги във времето пътувания и така през май 2018 първото 24 часово експериментално пътуване стана факт, последвано от още две до края на годината.  Още тогава разбрахме, че и те трябва да бъдат споделени с публика, но изчакахме подходящия момент за това да се появи и ето че той дойде.

На 28 септември 2019 от 21.00 ч. участниците в първото 24-часово сетивно градско пътуване за публика ще навлязат в пространството отвъд думите и ще се потопят в една реалност, в която вън и вътре се смесват и преплитат. Като колко далече ще стигнат в това пътуване, зависи само от тях самите. Това е преживяване за истински изследователи, отключващо ново ниво на тишинавтските сетивни практики в градски условия, едно пътуване между измеренията, след края на което няма как да сте същите.

Пътуването е отворено само за 6 души. Тези от вас, които се чувстват призовани и готови да навлязат в този своеобразен тишинавтски градски ритрийт, трябва да се свържат с нас лично на 0884674953 или да пишат на info@sensorytheatresofia.com.

Цената за това преживяване е 150 лв., като включва нощувка и закуска.