VORTEX-site-2

VORTEX – сетивен спектакъл – Лабиринт, 2017 – 2018

Между тежестта и лекотата. Между материята и Духа. Между ефимерното и вечното. Между висините и дълбините. Между тъгата и радостта. Между сълзите и смеха. Между безсмислието и блаженството. Вортекс. Спирален път. Портал. Нагоре? Надолу?Ти решаваш. В този момент. Сега!

Повече от година след „КРЕАТОРИУМ – лабиринт в лабиринта”, реализиран през 2016 г в копродукция с НДК, Театър на сетивата София представя „ВОРТЕКС” – новият и дългоочакван проект от вида „театър на сетивния лабиринт”.

„ВОРТЕКС” е спектакъл, в който публиката повече от всякога се превръща в съставен елемент от случващото се и като се разделя с обичайната си идентичност попада в състояние на НЕОПРЕДЕЛЕНОСТ. Именно тази неопределеност е в същността на вортекса. Възможно е когато отиваш нагоре всъщност да слизаш надолу, възможно е и обратното… при всички случаи навлизаш в един водовъртеж от емоции, интуиции, внезапни мисли и прозрения, сетивни възприятия и копнежи, създаващ възможност за скок в област на неограничени възможности, за прехвърляне и събуждане отвъд границите на обичайното и познато битие.

ВОРТЕКС е интерактивен “site specific” спектакъл от вида „театър на сетивния лабиринт”. Характерното за този вид театър е, че посетителите не са пасивни зрители, а активни участници и сътворци, които лично се срещат и взаимодействат с артистите. Посетителите преминават индивидуално през специално подготвена инсталация-лабиринт, наситена с необичайни сетивни провокации (слухови, осезателни, обонятелни, визуални и вкусови).

Спектакълът се реализира в партньорството на Галерия „+359 (Водна кула)” и Бизнес сграда ЛАКАРТ.

Преминаването през представленията е индивидуално, затова е НЕОБХОДИМО ПРЕДВАРИТЕЛНО запазване на час и закупуване на БИЛЕТ.

Местата са ограничени до 25 души на представление.

КОГА: 11, 13, 14, 17, 19 и 20 ЯНУАРИ 2018

КЪДЕ: Бъдете 10 мин. по-рано от часа на резервацията си в Бизнес сграда ЛАКАРТ (кв. Лозенец, бул. Джеймс Баучер № 23)

ДРЕСКОД:  удобни, ниски обувки и топли дрехи

Спектакълът не се препоръчва за хора със силно изявена клаустрофобия.

ЦЕНА на билета: 60 лв.

Билетите се заплащат до два дни след направена резервация онлайн чрез Eрay или по банков път на сметка:
Титуляр на сметката: сдружение “Глобал Вижън Съркъл”
банка: ОББ
IBAN: BG66UBBS80021081159130
Основание за плащане: името ви и дата на запазения билет

Този проект е реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

Специални благодарности на Натурална козметика ХРИСТИНА за предоставените качествени и екологично чисти етерични масла, с които създадохме арома инсталациите в спектакъла.

 

« 1 of 2 »