Беглика 2022 сайт

Показа за доброволци за Островът на Тишинавтите – Беглика 2022

На Острова НЕ е като на брега. На Острова е друго, съвсем друго! По-притихнало е и по-будно, застинало като че ли извън времето, а на моменти е по-интензивно, по-трудно, по-обгръщащо и много по-вълшебно – такова, в което миговете текат като на забавен каданс, с по-ясен фокус и се… запомнят.

На Острова на тишинавтите нашата визия за живот, равносилен на изкуство, РЕАЛНО се осъществява на фона на декор, който като че ли не е от този свят.

Чуйте:

Ясна нощ. В средата на идеално равно водно огледало отразяващо звездното небе е притихнал остров. Островът на тишинавтите. Учените-поети, изследващи пространствата между два едва доловими плясъка от вълнички, между две изкуквания на кукувица, и два необичайни шума в нощната гора – тези, които търсят Тайната, скрита зад видимото за очите, са отново тук.

Пристъпваме в пространството ОТВЪД ДУМИТЕ. Оставаме неподвижни за малко. Притихваме. Разгръщаме сетивата си в дълбочина. Свързваме се. Вглеждаме се. Навлизаме във финото измерение. Островът бавно наближава. Плясъкът на веслата и повеите на вятъра вече са Музика. Всяка капка ясно отеква. Последни метри и…тишинавтите стъпват на брега. Островът ни приема във вечното си настояще. Тук и Сега…

Обръщаме се към всеки, който в момента чете този текст. Ако това, което точу що прочетохте предизвиква у вас вълнение не се колебайте – знайте, Островът ви зове. Отвъд думите. Отвъд удобствата на големия град. Последвайте повика му, очакват ви важни и незабравими неща…

Поканата за доброволци – участници в осмото издание на „Островът на Тишинавтите“ е насочена към всички сензитивни, артистични, прецизни във времето хора, както и към интуитивни творци с изследователски дух и интерес към сетивните форми на театър, съвременно изкуство, пърформанс и ленд арт.

КОГА: 14 – 21 август 2022 г.

Изискването към кандидатите е да се включат за целия период на творческата резиденция и фестивала от 14 до 21 август 2022 г., като от 19 до 21 август ще участват в сетивните и имерсивни пърформаси на „Островът на Тишинавтите“.

Участието им е доброволно като организаторите от „Театър на сетивата София“ ще осигурят безплатно обучение за методите на сетивния театър и храна за целия период.

За да кандидатствате, изпратете кратко представяне на себе си и мотивационно писмо на адрес: info@sensorytheatresofia.com в срок до 5 август 2022.

Очакваме ви в едно вълшебно тайнство сред Природата.

Проектът „Островът на Тишинавтите – фестивал за имерсивни форми на театър в природна среда“ се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата, както и с подкрепа на Национален фонд “Култура” по програма “Едногодишен грант 2021”