Беглика-main-2022-сайт

Островът на Тишинавтите – фестивал за сетивен и имерсивен театър-БЕГЛИКА 2022

След като 7 поредни години „Театър на сетивата София“ и „Институт за изследване на Тишината“ населяваха острова в средата на яз. Голям Беглик с необичайни герои и театрални ритуали, наподобяващи мистичните древногръцки мистерии, настъпи моментът, в който публиката да бъде въвлечена по-дълбоко в самото действо и поканена да се превърне в още по-голяма степен в съ-изследовател и съ-творец на случващото се на Острова.

8-то издание на „Островът на тишинавтите”, носещо заглавието „ВГЛЕЖДАНЕ“, има задачата да задълбочи преживяването като усили сетивата с помощта на технически иновации, увеличи времето за тишинавтските изследвания и въвлече публиката в по-активна роля на съучастник в случващите се на Острова тайнства.

Сетивният свят е подобен на стая, чийто стени представляват ограниченията, наложени от петте ни сетива. Какво ще се случи и какво ще преживеем и научим, ако разширим сферата на видимото и доловимото и се ВГЛЕДАМЕ по-внимателно в случващото се около нас и вътре в самите нас? Какво има зад стените на стаята? Отговорите на тези въпроси ще потърсим заЕДНО по време на осмото издание на „Острова на Тишинавтите“ в средата на август.

„Вглеждане“ представлява истински театрален, тишинавтски експеримент, в който границите между актьори и публика ще бъдат размити повече от всякога, и това ще създаде възможности за сътворчество и импровизация непознати до сега. Пътуващата публика ще може да влезе на Острова между 15 и 17 часа и да го напусне между 19 и 21 ч. с осигурена от нас лодка, което ще й позволи да остане там по-дълго от обичайното и да се превърне в органична част от вълшебния, изследователски живот на острова и неговите обитатели.

!!! Носете си топли дрехи за вечерта и прибори за хранене. Вземете си нещо за писане (за да документирате своите открития и откровения) и не забравяйте да донесете личната си Тишина.

Островът е умален модел на Творението, от което ние сме част. В търсене на нашето място в него и отговори на въпросите си ние тръгваме на път и нека всеки, който вибрира на честотата на нашите изследвания намери начин да се свърже с нас и да стане част от пътя, защото това е едно споделено пътуване-ВГЛЕЖДАНЕ отвъд видимото за очите в самата сърцевина на нещата. Да бъде!

>>>> КОГА:  19, 20 и 21 август 2022 г. – по време на фестивал Беглика 2022.

>>>>  Готови сме да посрещнем публика от тишинавти-изследователи готови да се впуснат заЕДНО с нас в НЕОткритото и НЕОбозначеното на картите НАСТОЯЩЕ. Очаквайте НЕОчакваното!

>>>> КАК: За да дойдете на Острова направете резервация ТУК. Местата са ограничени и традиционно свършват много бързо, затова не можем да гарантираме, че ще има свободни билети на място. Съветваме ви да си направете онлайн резервация предварително!

>>>> Цена на билета: 50 лв.

>>>> ВАЖНО!!! Ако идвате само за Островът на Тишинавтите, нямате нужда от билет за Беглика фест, но трябва да представите билета си за сетивното представление на входа на Беглика фест, за да ви допуснат до фестивалната зона и мястото за отпътуване на лодката.

Проектът „Островът на Тишинавтите – фестивал за имерсивни форми на театър в природна среда“ се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата.

Снимките и темите от предходните издания на Островът на Тишинавтите можете да разгледате на:

2021 г. – https://bit.ly/38jvVIO

2020 г. – https://bit.ly/3kALkoB

2019 г. – http://bit.ly/2XyKcWM

2018 г. – http://bit.ly/2Rzfcof

2017 г. – http://bit.ly/2ZMz5Ld

2016 г. – http://bit.ly/2ZK7OcA

2015 г. – http://bit.ly/2xeqjJK