333002679_749924199762958_1584228603969724339_n

Островът на Тишинавтите – фестивал за сетивен и имерсивен театър-БЕГЛИКА 2022

След като 7 поредни години „Театър на сетивата София“ и „Институт за изследване на Тишината“ населяваха острова в средата на яз. Голям Беглик с необичайни герои и театрални ритуали, наподобяващи мистичните древногръцки мистерии, настъпи моментът, в който публиката да бъде въвлечена по-дълбоко в самото действо и поканена да се превърне в още по-голяма степен в съ-изследовател и съ-творец на случващото се на Острова.

8-то издание на „Островът на тишинавтите”, носещо заглавието „ВГЛЕЖДАНЕ“, има задачата да задълбочи преживяването като усили сетивата с помощта на технически иновации, увеличи времето за тишинавтските изследвания и въвлече публиката в по-активна роля на съучастник в случващите се на Острова тайнства.

Сетивният свят е подобен на стая, чийто стени представляват ограниченията, наложени от петте ни сетива. Какво ще се случи и какво ще преживеем и научим, ако разширим сферата на видимото и доловимото и се ВГЛЕДАМЕ по-внимателно в случващото се около нас и вътре в самите нас? Какво има зад стените на стаята? Отговорите на тези въпроси ще потърсим заЕДНО по време на осмото издание на „Острова на Тишинавтите“ в средата на август.

„Вглеждане“ представлява истински театрален, тишинавтски експеримент, в който границите между актьори и публика ще бъдат размити повече от всякога, и това ще създаде възможности за сътворчество и импровизация непознати до сега. Пътуващата публика ще може да влезе на Острова между 15 и 17 часа и да го напусне между 19 и 21 ч. с осигурена от нас лодка, което ще й позволи да остане там по-дълго от обичайното и да се превърне в органична част от вълшебния, изследователски живот на острова и неговите обитатели.

!!! Носете си топли дрехи за вечерта и прибори за хранене. Вземете си нещо за писане (за да документирате своите открития и откровения) и не забравяйте да донесете личната си Тишина.

Островът е умален модел на Творението, от което ние сме част. В търсене на нашето място в него и отговори на въпросите си ние тръгваме на път и нека всеки, който вибрира на честотата на нашите изследвания намери начин да се свърже с нас и да стане част от пътя, защото това е едно споделено пътуване-ВГЛЕЖДАНЕ отвъд видимото за очите в самата сърцевина на нещата. Да бъде!

>>>> КОГА:  18, 19 и 20 август 2022 г. – по време на фестивал Беглика 2022.

>>>>  Готови сме да посрещнем публика от тишинавти-изследователи готови да се впуснат заЕДНО с нас в НЕОткритото и НЕОбозначеното на картите НАСТОЯЩЕ. Очаквайте НЕОчакваното!

>>>> КАК: За да дойдете на Острова направете резервация ТУК. Местата са ограничени и традиционно свършват много бързо, затова не можем да гарантираме, че ще има свободни билети на място. Съветваме ви да си направете онлайн резервация предварително!

>>>> Цена на билета: 50 лв.

Проектът „Островът на Тишинавтите – фестивал за имерсивни форми на театър в природна среда“ се реализира с финансовата подкрепа на Министерство на културата, както и с подкрепата на Национален фонд “Култура” по програма “Едногодишен грант 2021”

« 1 of 2 »