Deep Sound Station 4

Deep Sound Station vol.4 @ Silence Lab

След успешно проведени в края на 2022 г. три звукови сесии с продължителност над 6 часа всяка, вече със сигурност можем да кажем, че DEEP SOUND STATION е дългосрочен изследователски музикален проект, който ни смайва с музиката, която създава и с дълбочината на осъзнатост, до която достигаме по време на сесиите.

DEEP SOUND STATION  е проект на Института за изследване на Тишината и Silence Lab, целящ да осъществи тишинавтски, звукови експерименти с по-голяма продължителност във времето. Звуковите експериментални сесии се провеждат от т.нар. „дълбоконавти“ – изследователи-тишинавти, влизащи в продължителни „потапяния” в измерението от звуци и тишинини, намиращо се ОТВЪД ДУМИТЕ.

СТРУКТУРАТА на експериментите е следната:

Група от трима-четирима дълбоконавти навлиза в измерението ОТВЪД ДУМИТЕ в 14.00 ч. като започва да се „спуска” в хипнотичното звуково пространство генерирано от live trance circle практиката, в което Тишината постепенно все повече „навлиза” в музикалната тъкан на експеримента. След няколко часа към групата се присъединява гост музикант, който след кратък период на ”дълбочинна адаптация” се включва на равнището, до което групата е достигнала, като обогатява и развива музикалната структура на звуковото пътуване/изследване с уникалния си принос.

ВЪПРОСИТЕ, които изследователите си поставят са:

До каква „дълбочина” и съответно наситеност на звука с Тишина може да достигне екипът на дълбоконавтите заедно с гост музикантите? Какви промени ще претърпи музикалният език по време на „спускането”? Какви ще бъдат „качествата” на тишините по пътя и на най-дълбоката Тишина накрая? Как ще се „представи” светът пред изследователите след края на подобно „потапяне” – какви мисли и чувства ще изпитат те след него?

СПУСКАНЕТО ще се осъществи при минимално + UV осветление!

КОЙ: Дълбоконавтите в първата за годината сесия са Balkan Scientist, Рубен Руис и Златина Толева, а гост-музикантът, който ще се присъедини към тях на 4тия час е Михаела Стойкова- MAIKA RA, която идва с богата колекция от шамански, лечебни инструменти и кристални купи.

КОГА: 29 януари (неделя) от 18 до 20:30 ч.

КЪДЕ: Silence Lab – първата лаборатория отвъд думите към Института за изследване на Тишината (адресът ще бъде изпратен по имейл на записалите се)

Местата са ограничени до 12 души.

БИЛЕТИ: 60 лв. с предварителна резервация ТУК.

Проектът е част от едногодишната стратегия за развитие на Silence Lab и се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд “Култура” по програма ВРЧКО.