DSS сайт

Deep Sound Station at Silence Lab

DEEP SOUND STATION е дългосрочен изследователски музикален проект на Института за изследване на Тишината и Silence Lab, целящ да осъществи тишинавтски, звукови експерименти с по-голяма продължителност във времето от досегашните. Звуковите експериментални сесии се провеждат от т.нар. „дълбоконавти“ – изследователи-тишинавти, влизащи в продължителни „потапяния” в измерението от звуци и тишинини, намиращо се ОТВЪД ДУМИТЕ.

СТРУКТУРАТА на експериментите е следната:

Група от трима-четирима дълбоконавти навлиза в измерението ОТВЪД ДУМИТЕ в 14.00 ч. като започва да се „спуска” в хипнотичното звуково пространство генерирано от live trance circle практиката, в което Тишината постепенно все повече „навлиза” в музикалната тъкан на експеримента. След няколко часа към групата се присъединява гост музикант, който след кратък период на ”дълбочинна адаптация” се включва на равнището, до което групата е достигнала, като обогатява и развива музикалната структура на звуковото пътуване/изследване с уникалния си принос. След още два часа първият гост-музикант се оттегля и към групата се присъединява втори, който отново след кратка „дълбочинна адаптация” продължава „спускането” към заключителната, най-дълбока Тишина, която ще бъде достигната в края на осмия час от началото на сесията.

ВЪПРОСИТЕ, които изследователите си поставят са:

До каква „дълбочина” и съответно наситеност на звука с Тишина може да достигне екипът на дълбоконавтите заедно с гост музикантите? Какви промени ще претърпи музикалният език по време на „спускането”? Какви ще бъдат „качествата” на тишините по пътя и на най-дълбоката Тишина накрая? Как ще се „представи” светът пред изследователите след края на подобно „потапяне” – какви мисли и чувства ще изпитат те след него?

СПУСКАНЕТО ще се осъществи при минимално + UV осветление и ще бъде предавано на живо след 3тия час от началото, като части от крайния резултат ще бъдат публикувани в канала на Института за изследване на Тишината.

Гости-музиканти в сесиите са Герана Димитрова – Белонога, Светлин Маринов, Атешхан Теофиков, Иван Шопов и Михаела Стойкова- MAIKA RA.

А Дълбоконавтите са Михаил Димов, Златина Толева, Рубен Руис, Александър Георгиев и Христо Желев.

——————————————————————————————

💡 ПРОГРАМА на концертите от експерименталната серия DEEP SOUND STATION 💡

📅 29 ОКТОМВРИ 2022 |

18:00 ч. Гергана Димитрова – БЕЛОНОГА feat. Дълбоконавти

20:00 ч. – Светлин Маринов (пиано) feat. Дълбоконавти

📅 12 НОЕМВРИ 2022

18:00 –  Лъчезар Косева (синтезатори) feat. Дълбоконавти

20:00 – Атешхан Теофиков (китара, тамбура) feat. Дълбоконавти

📅26 НОЕМВРИ 2022

18:00 – Иван Шопов (аналогови синтезатори) feat. Дълбоконавти

20:00 – Михаела Стойкова MAIKA RA (кристални купи и вокали) feat. Дълбоконавти

—————————————————————————————————–

Очаквайте допълнителна информация за музикантите и проекта на страницата на Институт за изследване на Тишината във ФБ.

Концертите ще се излъчват на живо в You tube канала на Institute for Silence Research

!!! Публиката може да влиза на два пъти в Silence Lab преди всяка от сесиите с гост музикантите. Местата са ограничени, затова е необходимо предварително записване на слот и закупуване на билет на www.sensorytheatresofia.com

Адрес на Silence Lab и допълнителни инструкции за музикалната лаборатория ще бъдат изпратени по имейл на записалите се за събитията.

ЦЕНА: 30 лв., която включва участие в една експериментална сесия, чай, плодове и престой в пространствата на Silence Lab

 

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по програма „Музикални инициативи“ и в партньорството на „Театър на сетивата София“